6 juni 2015

Rabarberkaka

Man måste ju fira Sverige så här på Nationaldagen med att baka något riktigt gott.
Jag väljer ett bak som jag förknippar väldigt mycket med Sverige och svensk sommar:
Rabarberkaka.


Rabarberkaka i långpanna:

4 ägg(gärna ekologiska el. gårdsägg om möjligt)
3dl strösocker
3dl mjöl
c:a 300 g rabarber
1,5 dl pärlsocker
100 g margarin


Gör så här:
Vispa ägg och strösocker pösigt

Vänd försiktigt ner mjölet i äggsmeten

Häll sedan ner smeten i en smord långpanna c:a 25x30cm

Skala och skär rabarbern i c:a 3cm långa bitar som man sen fördelar ut över smeten i långpannan

Strö över pärlsockret och tillsist hyvla över margarinet med en osthyvel så kakan blir täckt.

Grädda mitt i ugnen c:a 30 min, 175 grader

Servera med vaniljsås el glass, vad man gillar bäst




Slut för idag!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar