Man måste ju fira Sverige så här på Nationaldagen med att baka något riktigt gott.
Jag väljer ett bak som jag förknippar väldigt mycket med Sverige och svensk sommar:
Rabarberkaka.
Rabarberkaka i långpanna:
4 ägg(gärna ekologiska el. gårdsägg om möjligt)
3dl strösocker
3dl mjöl
c:a 300 g rabarber
1,5 dl pärlsocker
100 g margarin
Gör så här:
Vispa ägg och strösocker pösigt
Vänd försiktigt ner mjölet i äggsmeten
Häll sedan ner smeten i en smord långpanna c:a 25x30cm
Skala och skär rabarbern i c:a 3cm långa bitar som man sen fördelar ut över smeten i långpannan
Strö över pärlsockret och tillsist hyvla över margarinet med en osthyvel så kakan blir täckt.
Grädda mitt i ugnen c:a 30 min, 175 grader
Servera med vaniljsås el glass, vad man gillar bäst
Slut för idag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar